Benchtraining

Of je voor de Franse bulldog een bench wilt gaan gebruiken dat is een persoonlijke keuze en ook afhankelijk van eerdere ervaringen of je gezinssituatie. Bij gebruik van de bench is het belangrijk om de Franse bulldog pup eerst aan de bench te laten wennen en hem niet direct erin op te sluiten. Bouw het rustig op en maak de bench een leuke plek door hem zijn eten in de bench te geven en er soms een traktatie in te verstoppen of leuke speeltjes. Eet de hond in de bench? Sluit het deurtje dan en open deze direct weer zodra de hond is uitgegeten, nog voordat hij de kans krijgt om te gaan piepen. Je wilt de Franse bulldog niet aanleren dat piepen ervoor zorgt dat het deurtje open mag. Pas als de pup vertrouwd is met de bench kun je gaan oefenen met de pup in de bench laten slapen en alleen blijven.

Zindelijk maken de basis

Met een beetje geluk komt je pup bij een erkende fokker vandaan die al een begin heeft gemaakt met krantzindelijk worden. Zodra je dan thuis ziet dat de pup richting de kranten gaat om zijn behoefte te doen of je ziet hem rondsnuffelen en draaien op een plek, til je hem direct op en neem je hem mee naar buiten. Doet hij z’n behoefte buiten dan beloon je hem met enthousiasme en een traktatie. Hier komt het wezenlijk op neer, maar het vergt het nodige geduld voordat de pup volledig zindelijk is in huis.

Zindelijk maken tips

Word niet boos als de pup de nodige ongelukjes in huis heeft, hij moet immers nog een hoop leren en niet iedere hond heeft al vroeg de controle over zijn blaas- en zijn darmspieren. Tijdens het zindelijk maak proces kun je voor jezelf een schema proberen aan te houden met vaste voedertijden en vaste uitlaatmomentjes. Het is in ieder geval belangrijk om de pup buiten te laten plassen na een dutje, na het spelen en 30 minuten na het eten. Voor het zindelijk maken is een bench ook een handig hulpmiddel gezien een hond niet zijn eigen nest zou horen te bevuilen.

Laat een antwoord achter